Boot-Up

October 29, 2008

Sunt groaznic dimineata. Am aproximativ 5 minute in care nu stiu de mine, nu fac diferenta dintre vis si realitate. Nu sunt morocanos doar ca nu comunic foarte mult deloc. Dureaza 15 minute sa ma ridic din pat, sa ma duc sa golesc vezica si apoi cafea, multa cafea si tigari cat cuprinde. Perfect functionabil si randament maxim dupa 30 de minute.

Dar nu asta vroiam sa povestesc. Traim intr-o era a lucrurilor “fast”. Fast-food, fast tv, fast bloging, fast-shoping, fast-delivery. Si totusi cand vine vorba de tehnologie fast exista o gaura neagra. Cele 3 minute care ii sunt necesare calculatorului/notebook-ului sa booteze sistemul de operare.

3 minute in care nu faci decat sa astepti si sa astepti si sa astepti si sa astepti pana la eventualul log on si multy-tasking la hyperspeed.

Unii oameni se uita la monitor si doar inumara culori.Altii isi iau o cana de cafea. “In general ma duc si ma spal pe dinti”.

E ridicol in ziua de azi sa le ceri oamenilor sa astepte cateva minute. Totusi avem cafea instanta, de ce nu ar fii si un sistem de operare instant. Acum cativa ani in epoca pre-Internet, oamenii nu erau atat de preocupati de cat de repede se logheaza pe masinariile lor neconectate. Acum orice minut de down time e un moment critic.

Din cauza telefoanelor smart si gadget-uri always on, ne-am obisnuit cu lucruri instante. Am fost rasfatati de niste hand-held-uri

Pana cand microsoft nu o sa ofere o solutie prin care windows sa booteze mai repede, companiile mari pot face orice efort de a micsora timpul de boot. HP are ceva la 1200$ care face treaba in 30~45 de secunde.

Romanul e mai inventiv, nu inchide PC-ul. Standby devine o optiune populara, dar chiar si asa unele PC/notebooks au o problema cu trezirea din standby si au o probabiltate mai mare sa iti ofere un crash de toata frumusetea, exact cand iti e lumea mai draga

Un amic imi zice: If you could just open it up immediately, just like you do with your cellphone, and text somebody or whatever and close it back up, that would be ideal!

Advertisements

One Response to “Boot-Up”

  1. supererou' tau Says:

    obişnuit 😕


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: